‘La innocència’, dirigida per Lucía Alemany.

El Festival Internacional de Cinema de Nara dedica un focus a la jove cinematografia catalana feta per dones, comissariat pel productor, director i guionista Lluís Miñarro.

El certamen japonès projectarà del 19 al 21 de setembre La hija de un ladrón de Belén Funes; La innocència de Lucía Alemany; Les perseides d’Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró; Transoceánicas de Meritxell Colell i Lucía Vassallo; Trinta Lumes de Diana Toucedo, i el curtmetratge Vaca de Marta Bayarri. A més, com a part de la secció oficial a competició, també es podrà veure My Mexican Bretzel de Núria Giménez.

Dirigit per la cineasta Naomi Kawase, el Festival de Cinema de Nara va néixer 2010 amb l’objectiu de donar visibilitat a les noves generacions de cineastes d’arreu del món.

El focus s’ha programat de la mà l’Institut Ramon Llull i Catalan Films &TV, i s’emmarca en l’acord de govern existent entre Catalunya i Japó i que s’ocupa de lligams comercials, educació, cultura, turisme, gastronomia o noves tecnologies, entre altres àmbits.