Lladres de temps, dirigit per Cosima Dannoritzer i produït per Polar Star Films, ha guanyat la sisena edició del Premi Pro-Docs al millor documental televisiu. Enguany al guardó optaven per primer cop projectes de tot l’Estat emesos tant en televisió com en plataformes digitals.

El premi es va lliurar dimecres al vespre durant la inauguració de la 22a edició del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, que se celebra fins al 25 de maig. El premi s’atorga per les votacions de les empreses pertanyents a l’Associació de Productors de Documentals Pro-Docs.

Lladres de temps narra una investigació que demostra com el temps s’ha convertit en moneda de canvi i com es pot reclamar el control sobre aquest recurs finit. El documental es va presentar al DocsBarcelona 2018 i ha participat en diversos festivals estatals i internacionals a França, Eslovàquia i Sud-amèrica.

Els altres documentals finalistes eren Guillem d’Efak. L’ànima negra de l’illa, dirigit per Manu Benavente i Alfons Garrido, i produït per Manual; Miquel Porter i Moix: la república de la llibertat i el bon humor, dirigit per Anastasi Rinos i produït per Mallerich Films Paco Poch; i Les pal·liatives, dirigit per Marta Valls i Oriol Gispert, i produït per La Lupa Produccions.

Els quatre documentals es poden veure al canal de DocsBarcelona a la plataforma Filmin.