Més d’un any després d’haver resultat escollit, aquest dimecres es va presentar oficialment el Consell Territorial de la SGAE a Catalunya davant d’una representació del sector cultural. En un acte celebrat a la seu de Barcelona, es va informar del funcionament del consell, de la seva organització interna, i de la feina feta durant el darrer any, durant el qual s’ha intentat refer complicitats amb el sector i buscar-ne de noves.

Els tres objectius bàsics del Consell Territorial, són: la representativitat de l’entitat a Catalunya; l’apropament de la SGAE al conjunt dels associats al país (n’hi ha 19.518), i la presa de decisions sobre els projectes socials i culturals que desenvolupa la Fundació SGAE a Catalunya.

Descentralització

La seva creació es va produir després de la convulsió viscuda amb la sortida de l’expresident de la SGAE Teddy Bautista, amb l’objectiu d’iniciar un procés de descentralització de l’entitat i d’incentivar la participació dels associats.

“L’objectiu principal del Consell és que el soci s’apropi a l’entitat, que és casa seva, i en conegui tots els procediments de forma transparent”, va assegurar Eduard Iniesta, president del consell. “Tots venim a sumar, crear sinèrgies, exprimir idees i materialitzar-les”, va afegir.

Composició

El Consell Territorial de la SGAE a Catalunya està format per Xavier Capellas, Natxo Tarrés, Eduard Iniesta i Max Sunyer (del Col·legi de Petit Dret); Pera Tantiñá i Joan Vives Sanfeliu (del Col·legi de Gran Dret); Joel Joan i Piti Español (Col·legi Audiovisual), i Juli Guiu i Àlex Eslava (Col·legi d’Editors).

El completen els quatre consellers catalans de l’actual junta directiva de la SGAE: Teresa Alfonso, vicepresidenta del Col·legi d’Editors; Joan Albert Amargós, president de la Mutualitat d’Autors i Editors i membre del Patronat de la Fundació SGAE; Lluís Arcarazo, membre de la junta directiva i del Patronat de la Fundació, i Enric Gomà, membre del consell de direcció.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram