El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts posa en marxa un nou espai per a l’intercanvi d’experiències de creació i gestió cultural adreçat als professionals del sector. Enguany, el CoNCA_Lab es desenvoluparà amb quatre sessions en diferents ciutats retransmeses en directe a través de la plataforma Zoom, i amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i el digital Núvol.

Amb aquesta iniciativa, el CoNCA vol promoure un nou format de diàleg transversal entre creadors i gestors de diferents disciplines, a partir de la posada en comú d’eines i estratègies per enriquir la pràctica professional i aprendre col·lectivament.

El CoNCA_Lab arrenca dijous 25 de març, de 10.30 a 13.30 h, a la Sala Apolo de Barcelona, amb la sessió Experiències de complicitat. Les següents seran Experiències d’adaptació (juny), Experiències de retorn i gratificació (setembre) i Experiències de sostenibilitat (desembre).

L’equip curatorial està format per Jordi Novell, Emma Quadrada, Lau Delgado, Maria Thorson i Quim Bigas. El CoNCA li ha encarregat el disseny del format a partir de la selecció de continguts i participants que responguin a les preocupacions, les dificultats i els reptes que afronten el món de l’art i la cultura.

La primera sessió abordarà exemples de col·laboració com ara les aliances, la sindicació, la necessitat i capacitat de fer xarxa, la transversalitat i els mitjans de comunicació. L’activitat comptarà amb deu participants que dialogaran per parelles: Elisabet Parés, membre fundadora de l’associació Distrito Cultural i editora de Stendhal Books, i Anna Giribet, directora artística de FiraTàrrega; Laura Huerga, editora i fundadora de Raig Verd / Rayo Verde, i Vicent Fibla, director d’Eufònic; Jordi Planagumà, director de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines, i Sandra Costa, directora de La Costa Comunicació; Eloi Aymerich, director audiovisual i productor cultural, i Laura Francés San Martín, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Celrà; Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, i Lola Armadàs, gestora cultural i cofundadora de Coincidències i Terrats en Cultura.