El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha obert una “tribuna pública” als professionals sobre com ha de ser la cultura de l’endemà a Catalunya i les passes a seguir un cop passi el confinament per la pandèmia del coronavirus.

Fins al 31 de juliol, l’espai d’opinió Cultura en 300 paraules del CoNCA publicarà diàriament les reflexions de 150 representants del món de l’associacionisme, les arts escèniques, la música, l’audiovisual, el patrimoni, la llengua i l’edició, les arts visuals, la gestió cultural, el videojoc i les polítiques culturals, els quals han de respondre a la pregunta “com ha de ser la cultura de l’endemà”.

Els 150 noms escollits pel CoNCA ho han estat per “la seva capacitat d’aportar una visió constructiva de futur sobre la cultura i les arts”. La institució assenyala que resultat final serà “un banc de pensament crític que també contribuirà a orientar les polítiques i les accions culturals a desenvolupar després de la crisi sanitària de la Covid-19”.

Els primers textos són La cultura de demà, de l’artista de circ Anna Pascual, i El cos viu és l’objecte central de tota política, de la pianista i compositora Clara Peya i l’artista multidisciplinària Sílvia Capell.

En la primera setmana del projecte també hi haurà reflexions de la pedagoga musical Ester Bonal; la llibretera Fe Fernández; la directora de l’Institut Ramon Muntaner, Maria Carme Jiménez; la lingüista M. Carme Junyent; les directores de cinema Carla Subirana i Carme Puche; el músic de jazz Guillem Arnedo, i la codirectora de la Mostra Internacional de Films de Dones, Marta Nieto.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram