El Cercle de Cultura ha constatat que els resultats de les darreres eleccions municipals “indiquen clarament una major exigència ciutadana per millorar l’assignació dels recursos públics”, i valora els “efectes positius” que aquest procés de “renovació democràtica” pot tenir sobre la governança pública.

Amb tot, l’entitat recorda els “decennis de precaritació” del sector cultural a Catalunya, i demana als ajuntament s recent constituïts i als encarregats de dirigir les seves polítiques culturals que “s’esforcin” per situar aquest àmbit en un “lloc central” de les seves estratègies municipals. A més, també insta a incrementar “de manera suficient” els recursos que s’han destinat a la cultura en els darrers anys per tal “d’homologar els seu nivell als estàndards europeus vigents”.

Els quatre punts indispensables

El Cercle recalca que “correspon” a les administracions públiques “contribuir a enfortir la cultura” perquè aquesta esdevingui un dels principals eixos vertebradors de la societat. “Considerem que aquesta tasca és absolutament indefugible, i ho diem des d’una associació que, sense interessos sectorials o patronals, pretén observar i analitzar la cultura en totes les seves dimensions”, afegeix en un comunicat.

En la seva missiva, el Cercle de Cultura creu “absolutament indispensable” el compliment de quatre punts per part dels responsables municipals:

  • Que intervinguin per fer que les dinàmiques públiques, junt amb les iniciatives privades, garanteixin el màxim desplegament del teixit cultural i promoguin l’autonomia, la diversitat i el pluralisme de la cultura.
  • Que promoguin l’equilibri entre els processos de formació, creació, producció i distribució dels continguts culturals, per assegurar que tots els ciutadans hi tinguin un accés equitatiu.
  • Que considerin les activitats culturals i creatives com un vector de promoció de riquesa social i econòmica i de creació de treball, en el marc de les prioritats per convertir Catalunya en país capdavanter.
  • Que acordin amb els diversos agents implicats les línies estratègiques més pertinents per tal de potenciar adequadament, a mig i llarg termini, l’evolució de les diverses activitats culturals a Catalunya.

Segons l’entitat, el seu compliment suposaria “la garantia per a la consolidació de la vida cultural a Catalunya i pel seu procés de modernització, dins l’actual context global de transició social i tecnològica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram