El Castell Monestir d’Escornalbou, a Riudecanyes, es restaurarà per a usos culturals després que el Ministeri de Foment hagi confirmat una aportació d’1,4 milions d’euros a través del programa d’ajuts de l’1,5% Cultural.

Les obres, amb un pressupost global d’1,6 milions, serviran per restaurar l’església i les torres; rehabilitar les golfes, la coberta i la canalització d’aigües pluvials de l’edifici principal; millorar la il·luminació interior; restaurar l’accés al recinte; reforçar estructuralment la planta noble; arranjar la planta baixa de l’edifici de la biblioteca per a aules i serveis culturals; arreglar l’edifici destinat a lavabos i cafeteria, i restaurar l’ermita de les Tres Verges.

Es tracta de la segona fase de millora del monument. La primera actualment està en marxa i ja ha permès portar aigua potable de l’Argentera a l’entorn del monument.

Altres actuacions que preveu la fase en execució són la restauració i millora dels senders de la Baronia d’Escornalbou; l’ordenació de l’entorn natural i patrimonial; la restauració puntual d’elements del patrimoni arquitectònic; la interpretació dels elements naturals, patrimonials, arqueològics i etnogràfics, així com accions d’educació ambiental i jornades de sensibilització.