El replantejament del Born Centre Cultural que fa unes setmanes va aixecar certa polseguera ja han fet públic. En concret, l’equipament serà rebatejat com a Born Centre de Cultura i Memòria, i a més mantenir la seva línia de recerca natural sobre el 1714, es reforçarà amb una nova línia relativa a la recerca i la programació relacionada amb la memòria del passat, els processos socials en els quals es crea, la seva gestió i els seus efectes.

Així doncs, es mantindrà l’actual exposició permanent sobre els fets de 1714, tot i que s’intentarà millorar, mentre que les properes exposicions temporals (a partir de finals d’any) giraran al voltant dels mercats, les memòries de la ruïna i la tortura, respectivament. Abans, del 30 de maig a l’1 de juny, el Born acollirà el congrés internacional Memòria, ciutadania i solidaritat, promocionat per la Unió Europea.

L’ampliació temàtica arriba en paral·lel al desplegament d’un conjunt de polítiques públiques de la memòria a la ciutat impulsades per l’Ajuntament, amb la implicació dels equipaments municipals. A banda del Born, també hi participen el Museu d’Història de Barcelona, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, el Servei d’Arqueologia Urbana, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Castell de Montjuïc i la Biblioteca Pública Arús. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram