Aquest dimecres obre les portes al públic el Born Centre Cultural de Barcelona, inaugurat dilluns pel president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias. Durant l’acte es va representar l’espectacle L’auca del Born, dirigit per Jordi Casanovas, el qual recrea el setge que va viure la Barcelona de 1714. L’obra, que transcorre sobre les restes arqueològiques, es pot veure del 12 al 28 de setembre.

A més de l’obertura d’un nou centre cultural, la inauguració suposava la rehabilitació del jaciment arqueològic del segle XVII que amagava l’antic mercat del Born, i que a punt va estar de ser tapat per ubicar-hi la Biblioteca Provincial, així com el tret de sortida a la celebració del Tricentenari dels fets de 1714.

El Born Centre Cultural, dirigit per l’editor Quim Torra, és un centre de divulgació per reflexionar sobre el passat, el present i el futur. El cost estimat de les obres, iniciades el 2005, és de 84 milions d’euros, i el seu manteniment serà inferior a l’1,2 milions.

Al centre s’hi superposen tres capes històriques: la Barcelona del 1700, al seu subsòl; l’arquitectura del segle XIX de l’antic mercat del Born, de Josep Fontserè, i la remodelació actual, a càrrec d’Enric Sòria.

D’entrada, el Born Centre Cultural ha obert portes amb l’exposició permanent Barcelona 1700. De les pedres a les persones, i la temporal Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714, que es podran visitar gratuïtament durant aquest mes. A partir de l’1 d’octubre, quan els visitants podran accedir al jaciment, l’equipament endegarà el seu programa d’activitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram