El festival Primavera Sound ha posposat un any més la celebració de la seva 20a edició per al juny de 2022 per “causes de força major”, provocades per la pandèmia de la Covid-19.

La direcció argumenta la decisió per la “incertesa al voltant del marc legal” que tindran els grans esdeveniments en les dates en què s’havia programat el festival (del 2 al 6 de juny). A més, les restriccions actuals fan que l’organització no pugui treballar “amb normalitat” en la preparació del certamen, ni tampoc assegurar que s’hagués pogut celebrar un cop arribada la data.

“Encara que dolorosa, sabem que és la decisió correcta”, assenyala el festival en un comunicat. Totes les entrades ja adquirides seguiran essent vàlides per al 2022.També serà possible sol·licitar la devolució de l’import a partir del 2 de juny, que es quan s’anunciarà el cartell de l’any que ve.

“Ho hem intentat tot: vam liderar l’assaig clínic realitzat a la sala Apolo de Barcelona el desembre passat i hem estat en contacte permanent amb les autoritats sanitàries per explorar totes les solucions possibles. Però el 20è aniversari de Primavera Sound es mereix una festa com les d’abans, i les condicions a nivell global no fan preveure que una cosa així pugui succeir aquest estiu. Al menys no d’una manera en què puguem viure l’experiència completa que implica Primavera Sound”, assenyala el certamen.

El que sí es manté aquest any és una edició híbrida presencial i en línia del Primavera Pro, la trobada per debatre i reflexionar sobre la indústria musical, que tindrà lloc del 2 al 4 de juny.