El Festival Deltebre Dansa va tancar diumenge la seva 15a edició amb un “èxit incontestable de públic”, segons destaca l’organització. Enguany els diferents espais d’exhibició han aplegat més de 12.000 espectadors durant els 15 dies que ha durat el certamen. En total s’han programat 49 espectacle sde134 artistes de més d’una vintena de països.

Un dels pilars del festival és la formació, que en aquesta edició ha aplegat entre professors i alumnes més de 200 professionals de la dansa i el circ contemporani provinents de més de 50 països. En total s’han ofert 21 tallers especialitzats de la mà de 27 professors. A banda dels tallers pràctics, enguany s’ha tornat a oferir un cicle de conferències sobre el llenguatge del moviment.

“Com a president de la Generalitat el Festival Deltebre Dansa em genera molt d’orgull”, va afirmar el president Quim Torra en la cloenda. A més, va agrair tant al director del certamen, Roberto Olivan, com a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, per apostar per un ”projecte de primer nivell meravellós i de projecció internacional”. “Són 15 anys i per molts anys més, perquè això no ho aturarà ningú”, va cloure Torra.

Per la seva banda, l’alcalde de Deltebre va assegurar que farà el possible per tal que aquest “somni” creat per Olivan passi a ser un “llegat immortal, cap al futur, tots i totes junts”, va dir. ”El festival és testimoni de la vitalitat d’un territori que projecta Catalunya al món”, va recalcar.