Aquest 2022 es compleixen 60 anys des de que Edicions 62 va publicar la seva primera referència. Des d’aleshores, el segell creat per Max Cahner i Ramon Basterdes ha publicat 6.000 títols en català, “una fita excepcional en el món de l’edició en llengua catalana”, ressalten des d’Edicions 62.

Entre la primera referència –Nosaltres, els valencians de Joan Fuster– i la darrera –una nova edició de L’òpera quotidiana de Montserrat Roig– el segell ha publicat nombrosos autors, ha impulsat noves col·leccions, ha rebut diversos reconeixements i ha experimentat canvis empresarials.

Amb motiu de l’aniversari, Edicions 62 ha editat un catàleg especial que recull la seva història. El volum s’organitza en tres apartats: un dedicat a tots els autors (i els seus llibres) i col·laboradors; un inventari de les col·leccions que han anat definint la trajectòria del segell, i un capítol amb l’índex de tots els títols publicats en aquests 60 anys.

En aquestes sis dècades, Edicions 62 ha publicat un catàleg d’autors de referència, alguns dels quals van debutar o començar a despuntar al segell. En va formar part Manuel de Pedrolo, que va dirigir la col·lecció Cua de Palla (1963) i va publicar el Mecanoscrit del segon origen, el títol més venut de tota la història d’Edicions 62. També Paco Candel amb Els altres catalans (1964); Mercè Rodoreda, que es va estrenar al segell amb La meva Cristina i altres contes; Terenci Moix amb El dia que va morir Marilyn (1969); Montserrat Roig, des de Ramona, adéu (1972) fins Digues que m’estimes encara que sigui mentida, publicat el mateix any de la seva mort (1991), i una llarga llista de noms, entre els quals hi ha també autors internacionals com Primo Levi, Doris Lessing, J. M. Coetzee o Paul Auster.

El creixement del segell també ha tingut el seu reflex empresarial. El 1996 es va crear el Grup 62, amb la incorporació de l’editorial Empúries; el 2006 Enciclopèdia Catalana i el Grupo Planeta es van incorporar a l’accionariat del grup, i el 2013 es va integrar definitivament a Planeta, que es va convertir en l’accionista majoritari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram