El col·lectiu Dones Visuals presenta un directori digital que recollirà perfils i portfolis de dones professionals del sector, tant de consolidades com de joves promeses, que permet la seva identificació per especialitat. Amb aquesta iniciativa es vol contribuir a trencar les desigualtats del món cinematogràfic i audiovisual.

La presentació de Directori & Comunitat tindrà lloc aquest 30 d’abril, a la seu de la SGAE a Barcelona, en el marc del D’A Film Festival que se celebra fins al 5 de maig a la ciutat.

Dones Visuals persegueix que el directori esdevingui una eina efectiva per incentivar aliances professionals entre el talent femení i la indústria, permetent difondre els perfils de les dones al sector audiovisual, els mitjans de comunicació, les institucions i el conjunt de la societat.

L’entitat catalana s’ha inspirat en la metodologia d’Anna Serner, directora de l’Institut de Cinema de Suècia, que entre altres accions també va impulsar el directori Nordic Women in Film.

El col·lectiu destaca que Serner ha liderat el canvi cap a la igualtat al cinema suec, on es va passar d’un 26% de pel·lícules dirigides per dones el 2012 a un 50% el 2015. A Catalunya, actualment només el 24% de projectes cinematogràfics estan liderats per dones.

Dones Visuals va endegar al 2017 un programa d’iniciatives per incrementar el lideratge i la visibilitat de les dones en l’audiovisual a través de sis línies d’actuació, les quals responen a afirmacions recurrents que perpetuen la infrarepresentació femenina a la indústria audiovisual.