El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha obert la convocatòria per presentar candidatures als Premis Nacionals de Cultura 2021, que distingiran persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial per la seva contribució a la cultura catalana.

Els premis mantenen el mateix format implementat l’anterior edició, amb cinc guardons cadascun dotat amb 15.000 euros. El termini per presentar candidatures finalitza el 23 de març.

Poden proposar candidatures les associacions o entitats relacionades amb activitats artístiques o culturals i les persones guardonades en anteriors edicions, a banda dels membres del plenari del CoNCA.

El jurat (format pels membres del Consell) valorarà preferentment “l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció” de les persones, entitats o institucions candidates, i tindrà present la “contribució singular” a la cultura catalana i al seu enaltiment durant el 2020. A més, es tindrà una “cura especial a prendre en consideració” les obres que emprin el català o l’occità com a llengua d’expressió.

No s’admeten les candidatures presentades per persones que sol·liciten el premi per a elles mateixes o per a les organitzacions que representen, ni les candidatures a favor de membres del CoNCA, ni tampoc les presentades a favor d’administracions públiques o entitats que hi estan vinculades o en les quals participen.