La Fundació Carulla ha remodelat el Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural, que arriba a la seva tercera edició. La principal novetat és que es guardonaran tres projectes i no només un. Així, en lloc d’atorgar únic premi de 100.000 euros al projecte guanyador, ara la quantitat es redueix a 60.000 (amb un acompanyament empresarial de dos anys), mentre que els altres dos projectes finalistes rebran 15.000 euros cadascun (i assessorament empresarial).

El termini per presentar candidatures finalitza el 8 d’abril, i el veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte públic a mitjan novembre.

El Premi Lluís Carulla té l’objectiu d’estimular i fer viables projectes culturals concebuts amb vocació transformadora que ofereixin respostes creatives als reptes de la societat catalana actual. Les propostes han d’implicar una millora efectiva i quantificable en els seus àmbits d’actuació, i també han de tenir com a objectius generar oportunitats per al màxim nombre de persones possible i enfortir el sector cultural.

La convocatòria és oberta a particulars, empreses i organitzacions sense ànim de lucre, i els projectes presentats poden ser iniciatives inèdites, estar en una fase inicial de desenvolupament o plantejar un salt qualitatiu.

El jurat valorarà que el projecte sigui cultural; el grau d’innovació; que produeixi canvis efectius en la societat; que impliqui el màxim nombre de persones; que pugui generar futurs llocs de treball; que sigui especialment eficient a l’hora d’assolir els resultats i sigui capaç d’aconseguir el seu propi finançament; que sigui mesurable (amb indicadors de seguiment, anàlisi i èxit); la viabilitat de la proposta; i la participació d’altres organitzacions i agents.

Precedents

El guardó, impulsat el novembre de 2014, és una reorientació del Premi d’Honor Lluís Carulla, que estava dotat amb 50.000 euros, i que la Fundació atorgava des de 1977 a persones o entitats que havien contribuït a enfortir la comunitat catalana.

En la primera edició del Premi Lluís Carulla es va distingir el projecte Terra-lab.cat d’actualització del paisatge visual de Catalunya a través d’un diàleg entre fotògrafs, artistes i pensadors. En la segona edició es va guardonar el projecte de creació del Museu Virtual de la Moda de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram