L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria de dues línies d’ajuts per fomentar la creació de públics per a la cultura. En ambdós casos, el termini per presentar sol·licituds finalitza el 4 de maig.

Per una banda, l’ICEC ha obert la convocatòria de subvencions per al suport a l’organització de premis i concursos que fomentin tot un sector dels àmbits de les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la música i els videojocs, que contribueixin al desenvolupament de públics. La dotació de 100.000 euros.

Queden fora de l’objecte d’aquests ajuts els premis i concursos amb un pressupost superior als 200.000 euros; els que se celebrin en el marc de festivals, mostres o cicles amb la mateixa organització; els que s’efectuïn per encàrrec d’una entitat pública o entitat que en depengui o hi estigui adscrita; i els premis i concursos que es desenvolupin exclusivament de forma no presencial.

Paral·lelament, l’ICEC ha obert la convocatòria de subvencions per a activitats de desenvolupament de públics, dotades amb 365.300 euros. Més concretament, els ajuts es dirigeixen a projectes i activitats professionals que tinguin com a objectiu la creació, la fidelització o l’increment de públics culturals en els àmbits de les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual i la música. Consten de dues modalitats: activitats adreçades al públic en general i les dirigides a col·lectius de cultura inclusiva amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social.

S’exclouen d’aquestes bases els premis i concursos; les activitats desenvolupades en el marc de l’ensenyament en cicles formatius de grau mitjà i superior de les especialitats d’arts plàstiques i disseny, dels ensenyaments artístics superiors, i dels universitaris; les activitats que se celebrin en el marc de festivals, mostres o cicles amb la mateixa organització; les organitzades en el marc de la programació dels casals d’aprenentatge o lleure per a infants i adolescents; les organitzades per escoles artístiques (llevat que vagin adreçades a col·lectius amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social); les activitats que es realitzin per encàrrec d’una entitat pública o d’una entitat que en depengui o hi estigui adscrita; la formació de professionals dels sectors culturals i artístics (llevat que estigui especialment orientada a col·lectius amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social); i les activitats que es desenvolupin exclusivament de forma no presencial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram