L’espectacle Constel·lacions, de la percussionista Núria Andorrà, ha guanyat la 22a edició del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical, dotat amb 10.000 euros, els quals s’han de destinar a la seva producció. Es tracta d’una proposta interdisciplinària on intervenen música, visuals i circ, amb el so com a eix dinamitzador.

El jurat ha valorat l’excel·lència dels participants del projecte, des de la mateixa Núria Andorrà fins a l’artista visual Sabina Covarrubias, el dissenyador sonor i de llums Roc Mateu, i els artistes del Circ Cric. A més, ha destacat l’existència d’un llenguatge musical propi i l’originalitat en la proposta.

El guardó es va lliurar dimecres al vespre abans del concert inaugural del 31è Mercat de Música Viva de Vic, l’espectacle L’últim camí de Walter Benjamin, de Juliane Heinemann, guanyador del Premi Puig-Porret 2018. Constel·lacions s’estrenarà en la propera edició del certamen.

Enguany al guardó s’havien presentat 23 projectes. El jurat, que ha pres la decisió per unanimitat, estava format per Maria Lladó, Clara Narvión, Ramon Ferrer, Rosa Diaz, Laura Duran, Judit Llimós, Francesc Viladiu, Marc Lloret i Oriol Roca.