L’Agència Catalana de Turisme lidera el projecte europeu CHARM, que consisteix en crear una ruta transnacional de deu pobles amb encant en sis països diferents, els quals ofereixen una setantena d’activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals europees.

L’element clau del projecte són aquests pobles amagats de l’Europa rural, percebuts amb encant pels visitants degut a la seva identitat o personalitat vinculades a la història, les tradicions, la gastronomia, els elements arquitectònics i a d’altres actius culturals i naturals. La idea és donar-los a conèixer fent ús dels avantatges que proporcionen les tecnologies de les indústries culturals i creatives per oferir una experiència inoblidable als visitants.

L’objectiu del CHARM és crear fluxos cap a zones rurals o menys turístiques, contribuint a descongestionar les àrees i ciutats amb una alta concentració de visitants, a més de preservar i promoure el patrimoni històric i tradicional d’aquestes zones, així com la seva arquitectura i paisatges.

L’Agència Catalana de Turisme compta amb 6 socis més: Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d’Outrora (TDO-PORTGALL), Institut für Tourismus-und Bäderforschung in Nordeuropa gmbh (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia – SWING:IT (SE IT) i Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism (NECSTOUR).

El projecte CHARM ha obtingut 533.280 euros de finançament del Programa Europeu COSME, a través de la seva convocatòria de l’any 2018.