Per tercera edició consecutiva, Catalunya té representació a la Biennal d’Art de Venècia. Aquest dimecres s’ha inaugurat el projecte 25% que la representa en la seva 55a edició, en el marc de l’apartat Eventi Collaterali. L’exposició, obra de l’artista visual Francesc Torres i la cineasta Mercedes Álvarez, comissariada per Jordi Balló, reflexiona sobre l’atur que pateix el país (quan es va crear l’obra era del 25%).

“Celebrem que aquesta anàlisi s’hagi realitzat des de la perspectiva cultural i en concret des de l’art contemporani”, ha apuntat en la inauguració el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, organitzador d’un projecte que compta amb un pressupost de 520.000 euros, 230.000 menys que el 2011 i la meitat que el 2009.

“En aquests moments la internacionalització de la cultura és més necessària que mai, i el fet de ser a la Biennal d’Art de Venècia és clau. Precisament per això, amb aquesta exposició, la cultura catalana es posiciona en el debat central dels nostres temps”, ha destacat el director de Promoció de Sectors Culturals de l’ICUB, Llucià Homs.

Per la seva part, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha qualificat l’exposició de “valenta” i ha augurat que serà una de les més comentades en la Biennal “perquè apunta una gran profunditat d’anàlisi i de sentit que no passarà desapercebuda”, ja que es descriu un fenomen que “té molt d’estructural i de model social de desenvolupament a nivell global”.

El projecte es vehicula a través de vuit persones aturades que van escollir vuit obres de la col·lecció permanent del MACBA dels artistes Hans Haacke (Condensation Cube); Federico Guzmán (Emboscadura); Carlos Pazos (Aquella noche volví a llorar con Bambi); Jaume Xifra (Morceau d’art); Alan Sekula (Shipwreck and Workers); Esther Ferrer (Cadira Zaj); Jorge Oteiza (Retrato de un gudari llamado Odiseo) i Perejaume (Compostatge de nou pintures, compostatge de sis pintures, compostatge d’una pintura amb marc i vidre).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram