La xarxa d’infraestructures musicals Cases de la Música ha presentat alguns dels seus projectes de futur: la creació de la Federació Catalana de Músics Amateurs, per donar suport als músics no professionals, i d’un segell discogràfic d’autoeditors.

Entre els objectius de futur del projecte Cases de la Música, nascut ja fa més de cinc anys i dedicat a la formació, creació, exhibició i difusió de la música popular, també hi ha la formació d’un Banc de Recursos per a Músics, la creació d’un espai de difusió 2.0 de recursos pedagògics, l’impuls beques per a la gravació de maquetes i la producció de concerts, i la creació d’un banc de proves.

La Federació de Músics Amateurs pretén donar cobertura legal als músics no professionals que actuen gratuïtament o per pocs diners, els quals són majoria a Catalunya. Per la seva part, el segell discogràfic d’autoeditor vol oferir als músics amb dificultats d’enregistrar les seves composicions les eines necessàries per autoeditar-se.

Internacionalització de la música catalana

La xarxa també vol fomentar la internacionalització de la música catalana, per la qual cosa està treballant per establir convenis d’intercanvi de grups. En concret, ja ha impulsat un circuït per moure artistes emergents entre Catalunya, Migdia Pirineus i Llenguadoc-Rosselló.

A banda, s’ha traslladat l’experiència catalana de les Cases de la Música al País Basc: Bilbo Rock (Bilbao), Jimmy Jazz (Vitoria), Kafe Antxokia (Bermeo) i Atabal (Biarritz). Ara es crearà una entitat que cohesioni i coordini les dues entitats.

La xarxa, en números

Formen part de Cases de la Música la sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat, la Clap de Mataró, La Mirona de Salt, El Vapor de Terrassa i l’Stroika de Manresa, que unifiquen esforços per potenciar i difondre la música popular, entesa aquesta com “la música moderna, contemporània, viva, que pertany al sentiment del poble, amb independència de la seva comercialitat, estil o grau de tradició”.

En cinc anys d’existència, els seus pilars han estat assolir una oferta musical estable i àmplia, crear nous públics, donar suport a joves creadors, oferir suport tècnic a entitats ciutadanes, formació musical per a nens i joves i la creació de formacions musicals.

Les activitats de Cases de la Música han aconseguit més de 140.000 espectadors en 460 concerts, en els quals hi han participat 750 grups. A més, ha comptat amb la participació de 14.000 persones en diverses activitats socials i 1.800 alumnes en cursos i tallers. El projecte, gestionat a partir d’un model públic-privat, compta amb un pressupost anual de més d’un milió d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram