És el segon cop que Alberola guanya el guardó (foto: Jordi Plá).

L’obra Perquè t’estime, que si no…, del dramaturg i director teatral Carles Alberola, ha estat la guanyadora de la 14a edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros i la publicació per Edicions Bromera a la primavera.

Alberola ja va guanyar aquest guardó el 2013 amb M’esperaràs? , que després va portar al cinema (2017) dirigida i interpretada per ell mateix.

El jurat ha guardonat Perquè t’estime, que si no… “pels seus diàlegs vius, versemblants i àgils”, a més de l’humor i els conflictes que planteja, que “sonen reals i estan molt ben tramats”.

L’autor diu que l’obra “és una comèdia sobre l’erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella, de com al llarg de la vida som tres o quatre persones diferents i de la necessitat d’estimar i ser estimat”.

Al Premi Palanca i Roca d’enguany s’hi havien presentat una vintena d’originals. El jurat estava format per Toni Cabré (guanyador de l’anterior edició), Salvador Bataller, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú.

El lliurament del guardó tindrà lloc el proper 8 de novembre en el marc del tradicional sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que celebren la 31a edició. Durant la vetllada es donaran a conèixer els guanyadors en les categories de novel·la, assaig, poesia i divulgació científica. Els de narrativa juvenil i infantil i el d’àlbum il·lustrat es faran públics el 31 d’octubre.