Ni a les valls d’Àneu ni al Circuit de Montmeló: la direcció del Doctor Music Festival ha cancel·lat definitivament l’esdeveniment un mes abans de la seva celebració (del 12 al 14 de juliol) per la baixa venda d’entrades.

La promotora assenyala que el trasllat del festival al Vallès Oriental no ha estat ben acollit pel públic. “L’alt nombre de devolucions d’abonaments que es va produir al comunicar-se la reubicació va suposar un duríssim cop per al Doctor Music Festival”, explica en un comunicat.

“A més, el ritme d’entrades per al nou emplaçament indica que no seria possible assolir la quantitat mínima requerida per oferir l’experiència que des de sempre havíem somiat”, afegeix.

“Avui el Doctor Music Festival es cancel·la. Però l’esperit de la vaca segueix viu”, rebla el comunicat de la promotora.

El procés de devolució de l’import de les entrades ja adquirides s’iniciarà el 21 de juny, i serà automàtic per a les persones que les compressin a través del web del festival. La resta haurà de tramitar el reemborsament a les plataformes on les va adquirir.

Tres anys perduts

El juny de 2016, el director general de Doctor Music, Neo Sala, va anunciar una nova edició del macrofestival que va organitzar a les valls d’Àneu de 1996 a 1998 per rememorar el seu esperit.

Amb la maquinària mediàtica en marxa, el cartell pràcticament tancat i els abonaments a la venda des de feia dos anys, el passat abril, Doctor Music va decidir traslladar el festival al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

El motiu, els informes negatius de l’Agència Catalana de l’Aigua per celebrar-se a les valls d’Àneu, ja que els terrenys del festival es trobaven parcialment en zona inundable i no es complia amb la normativa, per la qual cosa demanava una important reducció de l’aforament que feien inviable l’esdeveniment, segons la promotora.

Malgrat mantenir el cartell (tot i reduir el festival de quatre a tres dies), rebaixar els preus de les entrades, estalviar en cost de producció i utilitzar el reclam de la proximitat de Barcelona i millors comunicacions d’accés, el públic finalment no ha respost com perquè surtin els números.

“Han estat gairebé tres anys de treball molt intens que, lamentablement, ha estat vapulejat per decisions burocràtiques que ignoraven, per un costat, el benefici econòmic que el festival hauria produït al Pallars, i l’altre, l’alt valor cultural i social d’acollir a Catalunya el festival més gran del sud d’Europa”, lamenta l’organització.