A partir d’ara, aquells establiments que vulguin programar actuacions musicals en directe amb llicència de bar musical, discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacles, només hauran de presentar una comunicació davant l’Ajuntament de Barcelona indicant que tindrà lloc l’activitat de forma complementària a la ja desenvolupada, i que es disposa de pòlissa de responsabilitat civil per dur-la a terme. A més, s’obre la porta a què els restaurants també puguin tenir músic en viu, en aquest cas adjuntant un estudi d’impacte acústic que acrediti el compliment de les ordenances en matèria de medi ambient.

Així ho ha indicat aquest dilluns el portaveu de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), Fernando Martínez Iglesias, que s’ha mostrat molt satisfet un cop que, després d’un any de reunions entre l’Administració i la Federació, l’Ajuntament de Barcelona hagi comunicat els requisits necessaris per poder programar música en viu.

Des de l’estiu del 2010, quan es va aprovar el Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives, hi havia l’opció de realitzar legalment actuacions en directe als establiments musicals i d’hostaleria. A Barcelona, però, era necessari que abans es publiquessin els tràmits necessaris, com així ha estat.

Per a Martínez Iglesias, que ha felicitat al Consistori i, en especial, l’alcalde Xavier Trias, es tracta d’un “pas endavant a l’hora d’ajudar als empresaris de l’oci i un reconeixement a la seva tasca socialitzadora de la ciutadania i al seu paper fonamental en l’economia en una situació de greu crisi econòmica”.

Concerts per a menors

La simplificació en els tràmits que ha plantejat l’Ajuntament farà que també hi pugui haver actuacions en viu en sessions de tarda per a joves d’entre 14 i 17 anys. Fins ara es necessitaven diversos informes del Consistori i els Mossos, i la Generalitat s’encarregava de concedir o denegar els permisos per a aquest tipus de sessions. Ara, si es té una llicència de discoteca o sala de festes, només fa falta fer una comunicació i adequar-se a condicions com la prohibició absoluta de begudes alcohòliques.

La possibilitat de disposar d’actuacions en directe o de realitzar sessions per a menors en establiments de la ciutat també és una vella reivindicació de la FECALON.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram