Aquest divendres arrenca la primera edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A), que fins al 8 de maig vol donar visibilitat a aquell cinema que, després de destacar als festivals internacionals, no aconsegueix fer-se un lloc en les cartelleres comercials.

Organitzat per Noucinemart, escissió de 100.000 Retinas, el certamen combina nous talents i cinematografies amb obres i autors consagrats, amb l’objectiu de cuidar aquell públic que desitja consumir cinema independent i de risc, en versió original.

D’A, que tindrà lloc als cinemes Aribau 1 i 2 i la Filmoteca de Catalunya, projectarà més de 60 títols, entre llargmetratges de ficció, documentals i curtmetratges. El festival s’estructura en una secció oficial anomenada Direccions, i una Retrospectiva, enguany dedicada al director canadenc Guy Maddin.

La resta de seccions estan plantejades en forma de càpsules que poden anar variant d’un any a l’altre, i que es dedicaran a cinematografies, moviments, directors o temàtiques diferents, que enguany són Àsies i Promeses de l’Est.

Autoria catalana

El Festival es completa amb una selecció de pel·lícules catalanes sota el nom d’Autoria Catalana, que presentarà cinc obres del 2010: Blog, d’Elena Trapé; Caracremada, de Lluís Galter; La noche que no acaba, d’Isaki Lacuesta; La vida sublime, de Daniel V. Villamediana, i María y yo, de Félix Fernández de Castro. Els seus directors dialogaran amb el públic després de la seva projecció.

Finalment, el certamen obre una quarta pantalla a l’ordinador amb el D’@, una proposta conjunta amb el portal de cinema online Filmin que projectarà durant un mes un conjunt de pel·lícules relacionades amb el festival.

El Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona no té caràcter competitiu i només es concedeix el Premi del Públic per reconèixer la pel·lícula preferida dels espectadors a partir dels vots emesos a les seccions Direccions, Àsies i Promeses de l’Est.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram