El 20 de gener es presentaran les conclusions del Fòrum de debat Ciutat, turisme i cultura, promogut per la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona. El seu objectiu és identificar espais potencials de relació i estratègies d’intervenció a mig i llarg termini.

Al novembre es van organitzar deu grups focus al voltant de deu ponències amb  un centenar de persones expertes en els àmbits del turisme, la cultura i les indústries creatives. Les conclusions dels diferents debats es presentaran el dia 20, a les 10 h, en una sessió plenària al Disseny Hub Barcelona que es podrà seguir en streaming.

L’acte comptarà amb la participació de Jaume Collboni, tinent d’Alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda;  Joan Subirats, tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, i Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives.

El Fòrum parteix de la premissa que la pandèmia de la Covid-19 ha trasbalsat les expectatives de visitants a Barcelona, però alhora ofereix l’oportunitat de repensar la relació de la ciutat amb ‘l’economia del visitant’, i ressituar i enfortir el diàleg entre la cultura i el turisme.