L’Ajuntament de Barcelona atorgarà a l’editor Claudio López de Lamadrid, traspassat al gener, la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum.

El comissionat de Cultura, Joan Subirats, ho va anunciar dimecres en l’acte d’homenatge organitzat per la divisió espanyola de Penguin Random House, on era director editorial, i que va reunir familiars, amics i companys del món editorial i cultural.

Subirats va defensar la concessió de la distinció per la seva “poderosa contribució a fer de Barcelona la potència editorial que es en l’actualitat”, segons recull l’ACN. El comissionat també va destacar “el llegat únic que ha deixat, una obra en forma de catàleg envejable” que li ha valgut el reconeixement unànime del sector del llibre.

Joan Subirats també va destacat que Claudio López de Lamadrid havia estat “el culpable” de donar a conèixer autors inèdits que “han acabat sent noms imprescindibles del panorama literari mundial. Ens ha descobert talents literaris i ens ha permès als lectors tenir accés a alguns dels millors llibres de la literatura hispànica”.