
Ernest Urtasun i Jaume Collboni han abordat el paper de la ciutat a Mondiacult 2025 [foto: Ajuntament de Barcelona].
L’objectiu és establir un espai de cooperació internacional entre ciutats i governs locals que es pugui reflectir en l’agenda mundial per a la cultura, que els estats membres treballaran conjuntament durant la Conferència.
Així, el dilluns 29 de setembre, l’Ajuntament de Barcelona acollirà ciutats de totes les regions definides per la UNESCO per abordar, des d’una òptica municipalista, els temes fonamentals de Mondiacult 2025 (drets culturals; tecnologies digitals en el sector cultural; cultura i educació; economia de la cultura; cultura i acció climàtica; cultura, patrimoni i crisi), així com les dues principals àrees d’interès de la cimera impulsades pel Ministeri: Cultura per a la pau i Intel·ligència artificial i cultura.
Àgora per a la participació ciutadana
Alhora, el Ministeri de Cultura està treballant en l’organització d’espais vinculats a la Conferència que permetin articular el teixit social, associatiu i de base, així com el conjunt de la ciutadania espanyola.
Amb aquest objectiu, el Ministeri de Cultura i l’Ajuntament han habilitat un marc de col·laboració institucional juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per organitzar un espai de participació ciutadana anomenat Àgora cívica, que se celebrarà del 26 de setembre a l’1 d’octubre en diferents seus del nucli antic (CCCB, MACBA, CERC, La Capella i el Born Centre de Cultura i Memòria, entre d’altres).
A més, Ajuntament i Ministeri han acordat la col·laboració per impulsar una programació àmplia, diversa i oberta al teixit cultural local, autonòmic, estatal i internacional.
A la reunió d’aquest dijous entre Ernest Urtasun i Jaume Collboni, celebrada a l’Ajuntament, també han assistit el secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí Grau, i el regidor de Cultura i Indústries Creatives , Xavier Marcé,