Gamelab, la Fira Internacional del Videojoc i l’Oci Interactiu que fins ara s’havia fet a Gijón, es trasllada a Barcelona fins al 2015 gràcies a un acord que busca potenciar la indústria del videojoc a Catalunya i al que han arribat els responsables del certamen, l’ICIC i el Departament d’Empresa de la Generalitat, l’Ajuntament i Fira de Barcelona.

Així, la setena edició de Gamelab tindrà lloc del 29 de juny a l’1 de juliol a Les Arenes, tot i que ja s’han iniciat converses perquè les properes edicions es puguin fer a la Fira.

Gamelab és l’esdeveniment de referència dels professionals i empreses del sector a l’Estat, i és considerada una de les fires més importants a nivell europeu tant pels ponents que hi participen com per les temàtiques. A més, també actua com a aparador de la producció anual i és el punt de contacte de la indústria amb presència d’inversors, editors i distribuïdors, a més dels principals mitjans especialitzats.

La implicació de la Generalitat

El secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, va assegurar aquest dimecres, durant la presentació del certamen, que l’objectiu és, a banda de crear llocs de treball, que Gamelab competeixi directament amb la cita de referència mundial del sector, la fira E3 que precisament aquests dies se celebra a Los Angeles.

Per la seva part, el director de l’ICIC, Fèlix Riera, va explicar que des de l’Institut es volen desenvolupar “polítiques de connexió” entre sectors que permetin “lligar indústries” com la música, el cinema i la literatura, per fer projectes comuns amb el videojoc. En aquest sentit, va destacar que dins la fira, l’ICIC organitza una trobada entre sectors per “posar en valor” el que el videojoc representa a Catalunya i Espanya.

A banda, l’ICIC, que crearà una secció específica dedicada al món del videojoc, disposarà d’un estand on hi seran representades 31 empreses catalanes. Dels 400.000 euros de pressupost de Gamelab, la Generalitat n’aportarà 130.000.

A més, el Departament vol corregir la poca presència del català en aquest sector ampliant les quotes de doblatge. Segons va assegurar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, als videojocs és on la llengua “està pitjor”, però no va aclarir si per canviar-ho s’imposaran quotes mínimes com en el cas del cinema, si es recorrerà a les subvencions per incrementar els títols en català o si s’incentivarà el desenvolupament de la indústria autòctona.

La importància del sector

El sector del videojoc és un dels de més creixement a nivell mundial i supera al cinema i a la música a Europa i a l’Estat. Dels 1.245 milions que va facturar el videojoc a Espanya el 2010, 631 corresponen a l’àmbit de creació de continguts, i de les 53 empreses en el sector que hi ha a Catalunya, la majoria es dediquen a aquesta tasca. En total, les empreses catalanes representen el 38% de les de l’Estat.

L’índex de consum de videojoc a Catalunya és d’un 23,2% (respecte al total de la població), i la franja d’edat que més en consumeix és dels 14 als 19 anys. Espanya és el sisè mercat del món i el quart d’Europa en consum de videojocs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram