21 anys després del tancament de la darrera sala de cinema, Banyoles recupera una programació estable. L’Ajuntament ha dotat l’Auditori de l’Ateneu amb una nova pantalla i un nou projector, que ha suposat una inversió de 21.000 euros. El servei s’estrena aquest dijous amb la pel·lícula Uno para todos, de David Ilundain.

D’entrada, la programació inclou una sessió mensual d’una pel·lícula del Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català i una altra de El documental del mes del DocsBarcelona (que fins ara es projectava en ‘precari’ al bar de l’Ateneu). A més, es programaran altres iniciatives puntuals, com els Premis VOC d’Òmnium Cultural al febrer. L’àrea de Cultura de Banyoles estudia la possibilitat d’incorporar continguts adreçats a altres públics.

“Amb aquesta inversió i aquesta nova programació volem donar resposta a una inquietud i a una demanda històrica de la ciutat: recuperar una programació estable de cinema a Banyoles”, assenyalava dilluns l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, en la presentació de la iniciativa. “Tots sabem que la recuperació d’un cinema a Banyoles és una de les reivindicacions més repetides pel que fa a mancances culturals a la nostra ciutat”, reconeixia.

“Recuperem el cinema de la única manera que creiem que té sentit fer-ho i que encaixa amb la realitat dels nous hàbits de consum cultural: incorporant el cinema a la programació estable d’arts escèniques i musicals”, va dir per la seva part el regidor de Cultura, Miquel Cuenca.