El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha fet públic aquest dimarts quatre guardonats més amb el Premi Nacional de Cultura 2011. Es tracta de Pere Arquillué, en la categoria de Teatre; Miguel Poveda, en la de Música; Mariona Omedes, en la d’Audiovisual, i Judith Colell i Jordi Cadena en la de Cinema. Els guardons, cadascun dotat amb 18.000 euros, es lliuraran el proper 2 d’abril al Palau de la Generalitat.

El jurat ha atorgat el Premi Nacional de Cultura en Teatre a l’actor Pere Arquillué, que aquest mes ja ha estat distingit amb el Premi Ciutat de Barcelona, “per la seva interpretació excel·lent de Primer amor de Samuel Beckett, en versió de Sanchis Sinisterra i traducció d’Anna Soler, en la qual l’actor aconsegueix agermanar uns registres de paraula i de gest excepcionals, realment innovadors”.

Del Premi Nacional de Cultura en la categoria de Música, el jurat guardona el cantaor Miguel Poveda “pel rigor i valentia de les seves propostes, sempre dotades d’un caràcter innovador”. El veredicte destaca que, en el seu recent espectacle, Historias de viva voz, estrenat a Sevilla, el cantaor badaloní “va tornar a posar de manifest el seu talent inesgotable al servei del flamenc”.

Pel que fa a la categoria d’Audiovisual, el jurat distingeix l’artista multimèdia Mariona Omedes per “la seva capacitat de posar-se al servei de diversos projectes, traduint les intencions dels altres amb un llenguatge audiovisual propi, tal com s’ha demostrat en tres del seus treballs més recents: Barcelona visions de la primera metròpoli, a l’exposició sobre Ildefons Cerdà al Museu d’Història de Barcelona; l’audiovisual per l’obra de Tom Stoppard Realidad, i l’audiovisual del Pavelló de Barcelona de l’Exposició Universal de Shanghai”.

Finalment, el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cinema és per als realitzadors Judith Colell i Jordi Cadena. El jurat els atorga el guardó “per la recuperació de Jordi Cadena com a director de cinema. Per l’autoria a quatre mans d’Elisa K feta també amb Judith Colell, tot conservant cadascú el seu estil, però sense perdre la coherència d’una història única. Per l’adaptació del conte Elisa Kiseljak de Lolita Bosch, passat a la pantalla de manera sorprenent, amb una gran força i bellesa, i que ha merescut el reconeixement de la crítica nacional i internacional”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram