El dramaturg i guionista de cinema i televisió Antonio Onetti ha estat nomenat nou president de la Societat General d’Autors i Editors. La seva candidatura ha rebut 21 vots a favor, 6 en contra i 8 abstencions en la sessió extraordinària de la junta directiva.

Onetti agafa el relleu del dramaturg Fermín Cabal, qui ocupava la presidència de manera interina des del passat 15 d’abril, quan la junta va cessar del càrrec la soprano Pilar Jurado.

Antonio Onetti és el vuitè president de la SGAE en els darrers vuit anys i el 44è en seus 120 anys d’història.

El nou president ha avançat que el seu principal objectiu és “restablir la confiança en el correcte funcionament dels òrgans de govern, amb absoluta professionalitat en la gestió, transparència i eficàcia; convocar al més aviat possible eleccions a la junta directiva i el nou òrgan de supervisió, i superar les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia amb el màxim suport als autors i el menor cost possible per a l’entitat”.

Per fer-ho possible, Onetti diu que “és imprescindible accentuar la col·laboració amb les institucions culturals de les quals depèn la SGAE”, com són el Ministeri de Cultura i la Confederació Internacional de Societats d’Autors i Compositors, amb les quals arrossega sengles conflictes.

“La cooperació, el diàleg i el compliment escrupolós de tots els requisits han de marcar el nostre full de ruta immediat per normalitzar la vida de l’entitat”, afegeix Antonio Onetti.