El programa Anem al teatre de la Diputació de Barcelona (dirigit a alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) ha reunit 1.924.549 espectadors en 8.671 funcions al llarg dels seus 20 anys de vida. A més, han participat en el projecte 175 municipis, 485 centres docents i 230 companyies de teatre, dansa, circ i música.

L’Ateneu Igualadí ha acollit aquest dimecres la celebració del 20è aniversari, la qual cosa s’ha aprofitat per fer balanç. El diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, ha remarcat la projecció de la iniciativa a través de les xifres. “Anem al teatre és la millor mostra de complicitat institucional entre la Diputació i els ajuntaments, i entre àrees de la corporació”, ha ressaltat, tot destacant que es tracta d’una “experiència bidireccional, perquè no només crea nous públics, sinó que és pedrera de companyies”.

Puigcorbé també ha explicat que el programa Anem al teatre no només continuarà, sinó que “s’ampliarà a altres disciplines, i properament es posarà en marxa l’activitat Anem al cinema”.

El projecte

La iniciativa va néixer a les comarques del Berguedà i l’Anoia amb l’objectiu de crear nous públics d’arts escèniques i despertar la sensibilitat artística entre l’alumnat. Posteriorment, el programa es va anar ampliant amb la incorporació de les comarques de l’Alt Penedès, Bages, Garraf, Maresme i Osona.

En les set comarques, l’organització va a càrrec de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments participants, els quals s’adhereixen al programa mitjançant un protocol que es renova cada quatre anys. A la resta de la demarcació de Barcelona, la Diputació atorga subvencions als consistoris que organitzen programes amb criteris i objectius similars a l’Anem al teatre.

Cada alumne pot veure un total de tres espectacles per nivell educatiu, a un preu de 5,20 euros cadascun, i la Diputació i els ajuntaments cobreixen el cost restant de l’espectacle. Una comissió d’experts s’encarrega de seleccionar les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu, i totes tenen la seva corresponent guia didàctica.

La celebració del 20è aniversari d’Anem al teatre ha comptat amb la representació de l’obra La nena que vivia en una capsa de sabates, de la companyia Zum Zum Teatre, a la qual han assistit nens i nenes de l’Escola del Bruc, Serra de Coll-Bas (Carme), Renaixença (els Hostalets de Pierola), Castell d’Òdena (Òdena) i Les Flandes (Piera).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram