El Govern ha aprovat aquest dimarts els decrets que estableixen els currículums dels cicles formatius de grau superior de so per a audiovisuals i espectacles i de grau superior d’il·luminació, captació i tractament d’imatge, amb l’objectiu d’adaptar-los a les noves tendències i necessitats d’aquests sectors. Així mateix, els currículums s’han adequat a la formació professional establerta a la Llei Orgànica d’Educació (LOE) i també se n’han ampliat els continguts.

Pel que fa al currículum de so per a audiovisuals i espectacles, amplia els continguts relatius a les activitats de producció i a les relacionades amb el so d’acord amb l’evolució tecnològica, els canvis en la forma de produir i el consum dels sectors de la ràdio, la televisió i internet produïts per la tecnologia digital.

A més, es busca donar resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics, que exigeixen professionals polivalents capacitats per exercir la seva activitat en els àmbits de la ràdio, la indústria discogràfica, l’audiovisual, l’espectacle i el muntatge d’estructures fixes de sonorització. També que es puguin realitzar totes les activitats relacionades amb el disseny, la planificació, el control de la instal·lació sonora i del seu ajustament, la captació, la gravació, l’emissió, la reproducció i la postproducció del so.

Quant al nou currículum del cicle de grau superior d’il·luminació, captació i tractament d’imatge, amplia els continguts relatius a les activitats de producció també d’acord amb l’evolució tecnològica. El títol també vol donar resposta a les necessitats dels sectors econòmics i proposa un titulat capacitat per exercir la seva activitat en els sectors fotogràfic, audiovisual i de l’espectacle, i que sàpiga realitzar totes les activitats relacionades amb l’estudi dels projectes.

Igualment, té en compte les característiques del mercat de treball, la mobilitat laboral, els moviments entre sectors i subsectors de la indústria fotogràfica, audiovisual i de l’espectacle, que demanen professionals polivalents capaços d’adaptar-se a les noves situacions socioeconòmiques, laborals i organitzatives.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram