L’Associació Catalana de Municipis i l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català treballaran per homogeneïtzar l’aplicació d’aquelles lleis que afecten la realització d’esdeveniments de cultura popular per evitar-ne una interpretació diversa. Així ho estableix l’acord de col·laboració signat entre ambdues entitats a finals de març, el qual busca reforçar els canals de comunicació entre el teixit associatiu cultural i les administracions locals.

Així, l’ACM i l’ENS mantindran contactes periòdics per valorar les normatives que impacten sobre les entitats culturals i establir una proposta conjunta de criteris per a la seva aplicació. A més, properament s’organitzaran unes jornades amb representants del teixit associatiu i de les administracions locals per estudiar punts de trobada i cercar solucions davant algunes problemàtiques.

Els ‘entrebancs’ de la normativa

Segons ambdues associacions, aquest conveni de col·laboració pot ser de “gran utilitat” per a l’aplicació de normatives “controvertides”, com ara la Llei d’Espectacles i Activitats Recreatives. En aquest sentit, cal recordar que, l’estiu del 2011, l’ENS va advertir que aquesta normativa i el decret que la desenvolupa, que dotava de més potestat els ajuntaments, era un “nou entrebanc” per a les associacions culturals.

L’informe jurídic que va presentar l’associació concloïa que seria “molt millor” que els requisits i la tramitació per realitzar activitats fossin “únics i sempre els mateixos”, per la qual cosa recomanava “una ordenança municipal tipus amb una regulació única”.

A banda, l’acord entre l’ENS i l’ACM també contempla aspectes el tractament del patrimoni immobiliari, iniciatives per promoure un adequat ús de l’espai públic com a lloc de trobada festiva, l’establiment d’una borsa de recursos pedagògics amb les escoles i cursos de formació per a monitors culturals, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram