La derogació de la Llei de senyes d’identitat (amb el recolzament de PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans) no agrada al PP valencià. Aquest dimarts, la presidenta del partit, Isabel Bonig, va mostrar-s’hi en contra tot recordant que la normativa, aprovada pel seu partit al final de l’anterior legislatura, evitava que s’atorguessin subvencions a entitats com Acció Cultural del País Valencià que “defensen la unitat de la llengua i els Països Catalans en contra de l’Estatut d’Autonomia”, va afirmar després de la Junta de Portaveus. “La que es muntaria si el PP donés una subvenció a un grup nazi o neonazi”, va comparar la presidenta popular.

El paral·lelisme va ser respost per ACPV, que va demanar una rectificació i va criticar durament Bonig per “banalitzar el nazisme com a recurs polític”, a més “d’amenaçar directament” una associació sense ànim de lucre que “mai, mai no ha fet ni farà declaracions de tan baix nivell polític, democràtic i ètic”.

En un comunicat, Acció Cultural carrega contra Isabel Bonig i el partit que presideix basant-se en tres eixos. Per una banda, recorda que a qualsevol país democràtic europeu, unes declaracions que banalitzen el nazisme “serien suficients per desqualificar la persona que les hagués protagonitzat”, i recalca que qualsevol força política democràtica a Europa entén que “el nazisme és una excepcionalitat sense comparació possible, i simplement no és permissible utilitzar-lo com a arma en el debat polític”. 

A més, ja que Bonig fa referència a l’entitat per criticar la derogació de la Llei de senyes d’identitat, aquesta es pregunta si el PP la va impulsar pensant en Acció Cultural. “Lamentablement, aquesta possibilitat seria plenament coherent amb l’obsessió dels successius governs del PP per discriminar políticament i ofegar econòmicament ACPV. Tant els molesta la nostra entitat? I tan poca capacitat democràtica tenen d’acceptar que la societat valenciana és diversa i plural, i que tots els valencians hem de tenir dret a expressar la nostra opinió lliurement?”, afegeix.

Finalment, Acció Cultural mostra la seva preocupació pel fet que la presidenta d’un partit “que es diu democràtic” plantegi com a possibilitat que un Govern de la seva formació pugui subvencionar organitzacions nazis. “Si és real la possibilitat, situaria el PP fora del consens democràtic i al costat del radicalisme més violent; si no és una possibilitat real i ha estat només un recurs retòric, faria evident que el PP no entén la gravetat de la banalització del nazisme, ni la importància de desmarcar-se de manera clara de la violència”, etziba. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram