La productora i distribuïdora cinematogràfica A Contracorriente Films ha comprat l’immoble dels Cinemes Verdi de Barcelona. L’operació ha estat finançada per l’Institut Català de Finances i Triodos per garantir la continuïtat de la sala, així com la modernització i renovació de les seves instal·lacions.

L’estiu de 2015, A Contracorriente Films ja va adquirir l’explotació dels Verdi, però els gestionava en règim de lloguer. La compra de l’edifici “dona estabilitat al projecte cinematogràfic i cultural dels Cinemes Verdi, un referent de la cultura barcelonina, i ens permet planificar actuacions de millora a llarg termini”, assenyala Adolfo Blanco, fundador i conseller delegat de la productora i distribuïdora.

“A més de continuar promovent la projecció de pel·lícules independents en versió original, la compra ens permet adequar les instal·lacions per adaptar-les millor a les necessitats dels clients”, afegeix.

A Contracorriente Films duu a terme un procés d’integració vertical, des de la producció de llargmetratges com La librería, d’Isabel Coixet, o Litus, de Dani de la Orden, fins a la gestió i propietat de sales de cinema, amb cadenes com Conde Duque a Madrid o els cinemes Verdi de Barcelona i Madrid.

L’operació de cofinançament s’emmarca en l’acord de col·laboració que l’ICF i Triodos van signar a finals de 2018 per impulsar per impulsar el finançament de projectes socials, culturals i mediambientals que generin valor afegit i tinguin un impacte social positiu en la societat.