El Departament de Cultura impulsa una iniciativa per la qual 65 biblioteques compraran directament en vuit fires de llibres que se celebren a Catalunya anualment per tal d’ampliar els seus fons. Per aquest 2015, el projecte compta amb una dotació el de 30.000 euros, i cada equipament disposarà d’una quantitat per gastar directament a la fira corresponent. Si ala iniciativa rep una valoració positiva, s’estudiarà ampliar el nombre de fires per al proper any.

La Conselleria destaca que el projecte beneficiarà, per una banda, les fires, ja que se’ls garantirà una quantitat d’ingressos addicional, i de l’altra les pròpies biblioteques, que podran ampliar el seu catàleg i disposar de les novetats editorials amb major celeritat que l’habitual. A banda d’aquests beneficis, un altre objectiu és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i llibreters del país.

La iniciativa pren per base la bona valoració de la compra directa que va posar en marxa el Servei de Biblioteques de la Generalitat en la darrera edició de la Setmana del Llibre en Català.

Relació de fires i biblioteques participants

Les 65 biblioteques que participen en el projecte han estat triades per la seva dinàmica activa, especialització, ubicació o per la seva implicació en projectes del Servei de Biblioteques.

  • Fira del Llibre Ebrenc: del 5 al 7 de juny, Mora d’Ebre (Ribera d’Ebre) / Biblioteca Comarcal de Mora d’Ebre; Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d’Alcanar; Biblioteca Delta de l’Ebre de Deltebre; Biblioteca Artur Bladé i Desumvila de Flix, i Biblioteca Popular d’Ulldecona.
  • Bellprat Vila del Llibre: 6 i 7 de juny, Bellprat (Anoia) / Biblioteca Central de Castelldefels; Biblioteca Trinitat Vella-Josep Barbero de Barcelona; Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, i Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori.
  • Fira del Conte de Medinyà: 7 de juny, Medinyà (Gironès) / Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú; Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes; Biblioteca de Margarida de Montferrat de Balaguer, i Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.
  • Lletraferits: 29 i 30 d’agost, Llinars del Vallès (Vallès Oriental) / Biblioteca Municipal Bibliocreixell de Creixell; Biblioteca Municipal de Maçanet de la Selva; Biblioteca Municipal Can Coromines de Sant Pol de Mar; Sant Vicenç de Castellet (Bages): Biblioteca S. Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet, i Biblioteca Pública de la Selva del Camp
  • Setmana del Llibre en Català: del 4 al 13 de setembre, Barcelona (Barcelonès) / 30 biblioteques per determinar.
  • Fira del Llibre Prohibit: 13 de setembre, Llagostera (Gironès) / Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera; Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp; Biblioteca Marta Mata de Cunit; Biblioteca Doctor Mossèn Joan Baptista Manyà i Alcoverro de Gandesa, i Biblioteca Joan Pomar i Solà de Sant Esteve Sesrovires.
  • Liberisliber: 3 i 4 d’octubre, Besalú (Garrotxa) / Biblioteca Comarcal de Blanes; Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany de Banyoles; Biblioteca Comarcal de Cerdanya de Puigcerdà; Biblioteca Fages de Climent de Figueres; Biblioteca Lambert Mata de Ripoll; Biblioteca Marià Vayreda d’Olot; Biblioteca Municipal de la Bisbal d’Empordà; Biblioteca Carles Rahola de Girona; Biblioteca Ramon Vidal de Besalú, i Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.
  • Fira del Llibre de Muntanya: del 6 al 8 de novembre, Vic (Osona) / Biblioteca Municipal del Pont de Suert; Antoni Pladevall i Font de Taradell; Biblioteca El Castell de Vacarisses; Bibliobús Pere Quart (Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà) i Bibliobús Tagamanent (Osona i Vallès Oriental).
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram