El 3Cat ha presentat a la fira ISE (Integrated Systems Europe) un format en fase experimental que integra espectacle en viu, realitat augmentada, videojoc i realització televisiva. Es tracta d’un format en realitat mixta pensat per oferir una oferta omnicanal destinada tant a l’usuari individual com al gran públic.

Amb el nom de Cants de la dona d’aigua, l’experiència s’ha produït en col·laboració amb La Fura dels Baus, que aporta la vistositat de l’espectacle en viu; l’empresa Produktia, a càrrec de la tecnologia de realitat augmentada, i altres membres del Clúster Audiovisual de Catalunya, entre ells Sono i Eikonos, que aporten suport tècnic i material audiovisual.

“És un experiment que ens permet pensar en nous formats i en noves maneres d’arribar al públic a través de diversos canals alhora”, explicava dimarts a l’ISE Sigfrid Gras, director de TV3. “Un espectador podrà participar amb unes ulleres de realitat virtual, des de casa o en directe, o simplement veure-ho tot plegat a través d’una televisió, un telèfon o una tauleta. Aquest format podria servir per programes de tota mena, des de culturals, divulgatius o informatius a concursos clàssics o escape rooms”, concretava.

“Hem estat sempre i continuem sent punters en noves propostes comunicatives. Una fira com l’ISE ens permet desenvolupar aquests laboratoris d’experimentació i estrènyer les connexions amb el sector audiovisual, català i d’arreu, per portar la nostra capacitat comunicativa sempre al següent nivell”, apuntava Gemma Ribas, consellera de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Un espectacle vistós

Cants de la dona d’aigua, que es pot veure fins divendres a l’estand de 3Cat a l’ISE, està protagonitzat per una sirena mezzosoprano, i el contingut gira al voltant de l’excés de plàstic en mars i oceans.

La sirena està submergida en una piscina d’1×1 metres amb 1.000 metres cúbics d’aigua. El públic pot participar de l’experiència de tres maneres diferents: observant la sirena mezzosoprano amb els seus propis ulls; mirant-la a través d’unes ulleres de realitat augmentada que permet veure més continguts, o seguint l’espectacle a través de les pantalles que retransmeten l’actuació.

L’objectiu de 3Cat és oferir als visitants un espectacle vistós i, al mateix temps, demostrar com aquests tipus d’experiències poden tenir la seva translació en retransmissions audiovisuals més massives, donant peu a nous formats de programes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram