La Mostra Internacional de Mim a Sueca celebra fins diumenge una edició marcada pel seu 30è aniversari, amb el llenguatge emocional del cos i el poder universal del gest com a protagonistes. El certamen presenta una programació pensada per a tota la família que omplirà de teatre gestual contemporani les sales i els carrers de la població. Enguany el MIM ha programat 28 companyies de l’escena estatal i internacional.

“Les tres dècades de marxa ininterrompuda del MIM demostren que és un festival fèrtil, perseverant i fort que ha sabut resistir al pas del temps, els canvis polítics i pressupostaris amb la seua arma més silenciosa i potent: el teatre gestual. El mateix que congrega cada edició a més de 20.000 espectadors de totes les edats i que converteix a Sueca en el cor i pulmó escènic d’aquesta disciplina artística”, destaca el seu director, Joan Santacreu.

El festival commemora el 30è aniversari amb Els gestos d’un poble, una exposició que recull a través de més de 1.000 fotografies els gestos i les expressions de la ciutadania de Sueca que ha acompanyat el MIM durant tots aquests anys.