La polifacètica Teresa Duran i Armengol ha estat guardonada amb la 24a edició del Premi Trajectòria que atorga la Setmana del Llibre en Català. Duran ha estat reconeguda pel seu “compromís vital amb el foment lector i el llibre infantil i juvenil en llengua catalana” i per la seva “tasca incansable de divulgació de l’univers literari català entre infants i joves des de moltes facetes diferents: la d’escriptora, traductora, il·lustradora, investigadora, pedagoga, guionista, difusora, crítica literària i comissaria d’exposicions culturals pel públic adult”.

L’acte de lliurament se celebrarà el 10 de setembre en el marc de la 38a edició de la Setmana, que tindrà lloc del 9 al 13 en una nova ubicació, el Moll de la Fusta de Barcelona. El canvi es produeix de manera excepcional per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat, ja que és més ampli i obert que l’avinguda de la Catedral.

La trajectòria de Teresa Duran destaca per la seva dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària o distintes formes de docència i difusió. Ha escrit més de 100 llibres per a infants i joves, pels quals ha rebut diversos premis. És, igualment, il·lustradora i traductora, i també ha gestionat gran quantitat d’exposicions i ha escrit guions per a programes de ràdio i de televisió, així com teatre.

A més Duran ha estat professora de disseny, llibretera, cuinera, dinamitzadora cultural, rondallaire, conferenciant, redactora, compaginadora, publicitària, i ha col·laborat habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques i especialitzades. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi.