Foto: Mar Martí / ACN

Prop d’un centenar de persones, principalment professorat i famílies usuàries de l’Escola de Dansa d’Igualada, es van concentrar dilluns al vespre a les portes del Consell Comarcal de l’Anoia per protestar contra el tancament del centre. Es tracta de l’única escola de dansa pública que hi ha a la comarca, comptava amb una seixantena d’alumnes, i enguany hagués complert 65 anys.

El Consell Comarcal, governat per PSC i Junts per Catalunya, va decidir el 8 de juny tancar l’Escola de Dansa per la manca d’un espai físic adient on fer l’activitat, ja que on es feia fins ara estava molt deteriorat, i per l’important dèficit que acumula el centre.

La coordinadora pedagògica de l’escola, Glòria Ros, acusa la institució de mica en mica haver anat “deixant de banda les seves obligacions de tenir l’escola en bones condicions”, i de veure-la “com un negoci”. Sobre l’argument dels motius econòmics per al tancament, Ros recorda que “l’escola és pública i, per tant, no hi hauria d’entrar el discurs de si hi guanyem o hi perdem”.

La presidenta del comitè d’empresa del Consell Comarcal de l’Anoia, Clara Fernàndez, es va mostrar en “total desacord” amb el tancament del centre, i va lamentar que es van assabentar de la decisió a través dels mitjans de comunicació. “Vam sol·licitar uns informes per conèixer els motius del tancament i a data d’avui encara no se’ns han facilitat”, va criticar Fernàndez.

El Consell Comarcal ho justifica

Fa uns mesos, el Consell Comarcal es va veure obligat a traslladar temporalment l’activitat de l’escola de dansa a unes instal·lacions del Centre Cultural Mont-Àgora, al municipi veí de Santa Margarida de Montbui, ja que el local on es feia al carrer Sant Carles d’Igualada, propietat de la Generalitat, necessitava una inversió de seguretat i manteniment.

Segons fonts del Consell, a dia d’avui la Generalitat no contempla fer aquesta inversió i, per tant, veuen inviable la continuïtat per al curs que ve. Per contrarestar el tancament, des de la institució comarcal es va va anunciar que s’impulsaria un programa de beques que promoguin els ensenyaments artístics a tota l’Anoia.

Crítiques d’ERC i la CUP

Des de la CUP Anoia, que compten amb dues conselleries a l’ens anoienc, han criticat el tancament de l’escola i creuen que el dèficit que arrossega no és motiu suficient per tancar-la. També lamenten que la manca d’una escola pública de dansa comportarà que moltes famílies no tinguin recursos per apuntar els seus fills a escoles privades. Des d’ERC Anoia també veuen un error el tancament del centre i creuen que hi ha alternatives abans del tancament definitiu de l’escola de dansa.