El web Trobasons s’ha posat en marxa amb l’objectiu de reunir tota la música en occità. Es tracta d’una proposta inèdita a la xarxa que arrenca amb més de 100 artistes, 350 àlbums i 4.000 cançons indexades. Els continguts s’aniran ampliant a mesura que es vagin afegint més referències.

Trobasons és un projecte ideat i liderat per l’equip responsable de Viasona, l’enciclopèdia digital de la música en català impulsada el 2010, i que actualment aixopluga uns 4.000 artistes, 10.000 àlbums i 75.000 cançons indexades.

El nou portal aplega música tradicional, artistes aranesos, artistes catalans que han inclòs temes en aranès als seus treballs, sense oblidar les col·laboracions en discos entre catalanoparlants i occitans o la formació de nous projectes.

“La posada en marxa d’aquest projecte ha de servir d’estímul a artistes per a produir en occità, i de retruc, al poble aranès per a conèixer la riquesa de la producció musical”, assenyala el seu responsable, Joan Bernà. “A més, amb una eina com Trobasons es pretén també contribuir a la promoció i divulgació de la música en occità i esdevenir una plataforma per donar visibilitat als diferents projectes”, afegeix.

Com a Viasona, a Trobasons els usuaris poden trobar els artistes, àlbums, cançons i lletres, a més dels àudios i vídeos (agregats de YouTube, Spotify o Deezer), i l’accés directe a les principals botigues digitals (iTunes, Amazon, Google Music).