Els Cinemes Girona acullen del 6 al 9 de juny la primera edició de La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona, impulsat per l’associació cultural elParlante.

El certamen, gratuït, vol oferir un espai per a la gent gran, i alhora convertir-se en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional que permeti “desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans que difonen els mitjans d’informació massiva, especialment, la televisió i la publicitat”.

El focus temàtic del festival és la representació de la gent gran i, per això, el festival relats que contribueixin a generar “noves lectures i discursos, per anar més enllà de les representacions convencionals que solen associar-se a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents”.

La programació de compta amb una mostra internacional de llargmetratges i una secció competitiva internacional de curtmetratges, a més de dos cinefòrums per reflexionar sobre interseccions poc visibilitzades: ‘Gent gran LGTBIQ+’ i ‘Gent gran i feminismes’.

“La Gran Pantalla és un espai de diàleg, de trobada, de reflexió, d’oci. Un lloc per compartir històries, per apreciar-les, per reflectir-nos en elles i mirar-nos amb dignitat”, explica Katherina Harder, directora artística i de programació del festival.

Segons ella, les pel·lícules seleccionades i els diferents col·loquis que tindran lloc durant el festival permetran “reflexionar, analitzar, comprendre, pensar, mirar i oferir noves mirades i mirades alegres, fresques i positives envers les persones en el seu procés d’envelliment”.

Premi d’honor per a Montserrat Carulla

En aquesta primera edició, el festival retrà homenatge a l’actriu Montserrat Carulla, a qui distingirà amb el Premi Honorífic a la Trajectòria La Gran Pantalla 2019, en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva dedicació i implicació en el món del cinema. El lliurament tindrà lloc en la cerimònia de clausura, el diumenge.