La fira d’espectacles infantils i juvenils Mostra Igualada ha posat en marxa la convocatòria pública Suport a la producció i exhibició. El nou ajut té per objectiu estimular el sector de les arts escèniques per a tots els públics i consta de quatre línies d’actuació, d’acord als quatre eixos de programació de la fira: gran format; noves dramatúrgies i tendències; foment de la cooperació entre companyies, i joves.

La convocatòria està dotada amb una aportació total de 20.000 euros que es complementarà amb la col·laboració econòmica i d’exhibició d’altres equipaments i festivals del país que entraran a formar part del projecte. El termini per presentar candidatures finalitza el 6 de novembre.

Per escollir les propostes es prendrà en consideració el valor artístic dels projectes, l’impacte en el mercat i el potencial recorregut de les propostes, així com la incorporació de la paritat.

Les companyies seleccionades gaudiran d’una dotació econòmica en concepte d’ajut a la creació; podran sumar còmplices al projecte ( equipaments públics i privats, entitats programadores o festivals) que es podran implicar tant en el procés de creació com en la posterior explotació); comptaran amb un espai de residència, la possibilitat d’assajos oberts a la ciutat i activitats amb escoles o instituts, a més d’assessorament, seguiment i acompanyament durant el procés. Les produccions s’estrenaran en l’edició de 2022 de la Mostra Igualada.