La xarxa catalana de Cases de la Música creix amb la incorporació de Lleida, a càrrec de la Fundació Orfeó Lleidatà. D’aquesta manera, la capital del Segrià se suma a Mataró, l’Hospitalet de Llobregat, Salt/Girona, Manresa i Terrassa.

L’adhesió correspon a la demanda del Parlament de Catalunya de potenciar i ampliar la xarxa i convertir-la en un projecte sociocultural ambiciós i que abasti tot el territori català.

La Casa de la Música de les Terres de Lleida, ubicada a la seu de l’Orfeó Lleidatà, comença a operar aquesta tardor amb la voluntat d’esdevenir un punt de referència musical de totes les comarques de Ponent.

Encara que el projecte es troba en una fase inicial, ja està donant les seves primeres passes en la mateixa línia de treball que la resta de Cases de la Música, amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa per a la professionalització dels músics i impulsar projectes en què la música funcioni com una eina d’inclusió.

Alhora, com la resta de seus, la lleidatana també organitzarà activitats que permetin una millor projecció de la feina de músics i creadors, a la vegada que fomentin l’atracció de públic.