L’Institut de Cultura de Barcelona ha obert la convocatòria de subvencions per a inversions per a l’elaboració d’estudis d’impacte acústic, la instal·lació de limitadors-enregistradors de nivells sonors, la rehabilitació i la dotació d’equipament tècnic dels establiments de música en viu de la ciutat. La dotació és de 250.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 6 de setembre.

La convocatòria s’adreça als establiments de concurrència pública o de difusió cultural que disposin o estiguin en tràmit d’obtenir una llicència que els permeti fer música en viu, o als locals que vulguin realitzar un estudi d’impacte acústic per conèixer els requeriments necessaris per obtenir el permís o llicència.

Aquesta línia d’ajuts consta de tres modalitats:

  • Espais de Cultura Viva: nova tipologia d’activitat recreativa per a espais de petit format, de proximitat i amb un paper d’articulació social, amb capacitat inferior a 150 persones, que duen a terme una programació cultural estable vinculada a la música en directe, les arts escèniques o qualsevol manifestació vinculada a l’art contemporani i la cultura popular.
  • Espais de petit format, amb capacitat per a menys de 150 persones, com bars, cafeteries, restaurants, espais de difusió cultural o altres similars, que volen adequar el local per oferir música en viu amplificada.
  • Espais de mitjà i gran format, com ara sales de concerts, sales de festa, bars musicals, discoteques o similars, amb capacitat superior a 150 persones, que ofereixen o volen oferir música en viu amplificada.