La plataforma digital Libelista ha duplicat les seves vendes des de l’inici del confinament per la crisi del coronavirus. Aquestes setmanes la compra de llibres per internet s’ha convertit en una de les principals fórmules per mantenir actiu el sector, ja sigui enviant les comandes a través de missatgeria bé avançant uns diners per un títol que es podrà anar a buscar un cop reobrin els establiments. A més, amb la quarantena també han augmentat les llibreries independents adherides a Libelista, i ja són més de 110 a tot l’Estat.

La plataforma impulsada el 2015 pel Gremi de Llibreters de Catalunya assegura que el sector del llibre és un dels grans perjudicats per la crisi sanitària de la Covid-19. Segons assenyala en un comunicat, les llibreries tancades, les editorials amb novetats aturades i el Sant Jordi ajornat sense data dibuixen un “panorama desolador” per a una activitat “ja de per si molt afectada en els darrers anys”.

Així doncs, la venda online és l’alternativa a poder seguir gaudint dels llibres, sostenen, mentre algunes editorials preparen campanyes especials de cara a fer un Sant Jordi alternatiu a les xarxes a través de Libelista.