Els valencians Laura Esparza i Carlos Esteban han estat els guanyadors de la 13a edició del Concurs Sons de la Mediterrània, certamen que enguany, de manera excepcional, va celebrar la final al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

La cantant Laura Esparza i el percussionista i guitarrista Carlos Esteban, reforçats a l’escenari amb la guitarra elèctrica d’Ivan Espí, van seduir el jurat del Sons amb una combinació de cançons d’autoria pròpia amb elements de pop, folk i música ètnica, ritmes trencats i ambientacions electròniques.

El premi inclou la gravació d’un disc i actuacions en esdeveniments com el Tradicionàrius, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Música a la Vila del Vendrell, el Circuit Folc i la Fira Mediterrània.

Els altres dos finalistes eren el duo de Sant Celoni Tecum Terra, amb una proposta basada en veu, percussions, dansa i teatre, que reivindica el repertori tradicional de la Península Ibèrica i clàssics de la cançó d’autor més reivindicativa; i la nova formació Cat Klezmer Trio de Blanes, que feia tot just el seu primer concert, i que oferir diversos gèneres populars, amb la sardana i el klezmer com a plats forts.

La final del Sons es va celebrar en el marc de la 23a Fira Mediterrània de Manresa, que té lloc fins diumenge en un format híbrid i descentralitzat.