L’Acadèmia del Cinema Català ha obert el període d’inscripcions per participar en la 13a edició dels Premis Gaudí. Per presentar candidatura en alguna de les 24 categories, les produccions s’han d’inscriure telemàticament com a màxim fins al 6 d’octubre.

Les bases reguladores estableixen que poden participar les produccions catalanes (llargmetratges de ficció, documentals i d’animació) estrenades en sales durant el 2020 (amb una permanència en pantalla de com a mínim set dies no consecutius), i de forma excepcional per a aquesta edició, les estrenades entre el 14 de març i el 31 d’agost en canals de televisió i plataformes digitals que operin a Catalunya i difonguin canals de TV o catàlegs de programes.

En el cas dels curtmetratges, s’hi poden presentar els que hagin estat qualificats entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 de setembre de 2020, i que no es presentessin en l’anterior edició dels Gaudí.

Finalment, pel que fa als films europeus, per ser candidats s’han d’haver estrenat a Catalunya entre el 26 d’octubre de 2019 i el 23 d’octubre de 2020.

Degut a la situació actual d’incertesa en relació a l’evolució de la pandèmia, la data de la gala dels 13ens Premis Gaudí es manté oberta a partir del 23 de gener de 2021, i es concretarà en el calendari que l’Acadèmia farà públic més endavant.