Montse Ayats Coromina deixarà la presidència de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i serà substituïda per Joan Sala i Torrent, tal com va acordar la junta i ha ratificat aquest ijous l’assemblea de l’entitat. El relleu es farà efectiu l’1 de gener.

Ayats va ser escollida presidenta d’Editors.cat el 2016 (la primera dona que accedia al càrrec des de la creació de l’entitat el 1978) i hi renuncia per motius professionals, tot i que continuarà vinculada a la junta com a vocal.

Per la seva part, Sala, actual vicepresident primer de la junta, ocuparà la presidència fins a finals de 2021, quan acaba el mandat i s’ha de renovar la directiva.

Montse Ayats es mostra “orgullosa i agraïda per haver tingut la confiança dels associats per presidir l’entitat i poder treballar per fer avançar l’edició en català durant aquests cinc anys”, i afirma que conjuntament amb la junta directiva, i especialment amb Joan Sala, han treballat “per situar l’edició en català en el lloc que li correspon i per fer créixer els índexs de lectura en català”.